×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

اخبار ویژه

افزونه جلالی را نصب کنید.  .::.   برابر با : Monday, 16 September , 2024  .::.  اخبار منتشر شده : 1 خبر
نقاط حادثه خیزی که در جاده‌ها چشم انتظار شناسایی و اصلاح هستند


به گزارش مؤلف نیوز

همواره نقاط پر خطر و حادثه خیز در کشور یکی از مهم ترین دغدغه های مسئولان در حوزه حمل ونقل است چراکه بخشی از  تصادفات در جاده های کشور منجر به  وارد آمدن خسارت های اقتصادی و اجتماعی فراوان و جبران ناپذیری به کشورها می‌شود

این تصادفات، نه تنها خسارت‌های جانی بلکه خسارت‌های مالی و روانی بسیاری را باعث می‌ شود. طبق بررسی‌های انجام شده، تعداد قابل توجهی از این تصادفات در نقاط خاص و شناسایی شده‌ای به عنوان نقاط پرحادثه متمرکز شده‌اند که شناسایی و رفع مشکل این نقاط از منظر اقتصادی با توجه به سطح عظیم راه‌های موجود داری توجیه اقتصادی بالایی است.

تا به امروز آمارهای متفاوتی از نقاط حادثه خیز در کشور  اعلام شده است به طوری که پلیس راهور سال گذشته اعلام کرد در راه های کشور ۳۳۹۲ نقطه حادثه خیز شناسایی شده که بخشی برطرف و بخشی(حدود هزار) در حال برطرف شدن هستند. از این نقاط ۱۵۸۵ نقطه پر تصادف و ۱۸۰۷ نقطه دارای تصادف هستند و اولویت ما رفع نقاط پر تصادف کشور است. 

اخیرا هم مهرداد بذرپاش وزیر راه وشهرسازی اعلام کرده بود که  هرچند سوانح رانندگی بستگی به نقش حادثه خیزی جاده یا خطای انسانی مورد بررسی قرار می گیرد اما وزارت راه وشهرسازی با تمام توان و ظرفیت های موجود برای رفع نقاط حادثه خیز اهتمام خواهد داشت. همچنین در ساخت جاده های جدید از تجارب گذشته برای پیشگیری از نقاط حادثه خیز استفاده خواهیم کرد.

وی با تاکید بر اولویت بندی پروژه های جاده ای به سازمان راهداری دستور داد: پروژه هایی که زودتر به نتیجه می رسند در اولویت شش ماهه ابتدایی سال ۱۴۰۲قرار گیرند. 

وزیر راه و شهرسازی خطاب به رئیس سازمان راهداری و حمل و نقل جاده ای تاکید کرد: ۸۸۷ نقطه پرحادثه راه‌های کشور باید تا پایان دولت سیزدهم رفع شود . این را بدانید که تمامی دولت برای رفع این نقاط حادثه خیز که شناسایی شده اند آستین همت را بالا زده اند.در این میان به صورت جهادی اقدام خواهیم کرد.

وی با اشاره به اینکه فوت یک‌نفر در راه‌ها برای ما آمار بالایی است، اضافه کرد: ما به عنوان دولت وظیفه داریم تمام این نقاط را برطرف کنیم.

بذرپاش با تاکید به اینکه باید روش‌های نوین بکارگیری کنیم تا تخلفاتی همچون سرعت زیاد هم نتواند حادثه ساز باشد، ادامه داد: این امر طی همکاری با پلیس راه به انجام خواهد شد.

در همین رابطه هم رضا اکبری معاون سازمان راهداری  با اشاره به این که برای رفع این ۸۸۷ نقطه پرحادثه به هشت هزار میلیارد تومان اعتبار نیاز است، گفت: از ابتدای سال تاکنون ۱۴۰ نقطه پرحادثه اصلاح شد و ۲۵۰ نقطه دیگر هم در مراحل مختلف اجرا قرار دارد و سعی می شود تا پایان  امسال۴۰۰ نقطه اصلاح شود.

معاون راهداری سازمان راهداری و حمل و نقل جاده ای، بیان کرد: در جلسه ای که در اسفند ۱۴۰۰ در دولت برگزارشد، این سازمان پنج هزار میلیارد تومان درخواست اعتبار کرد که حدود دو هزار میلیارد تومان آن از منابع داخلی سازمان راهداری و حمل و نقل جاده ای تامین و مابقی هم به سال ۱۴۰۱ منتقل شد .

براساس این گزارش برای شناسایی نقاط حادثه خیز همواره یک اختلافاتی در آمارها وجود دارد که مستندات دقیق تصادفات در اختیار سازمان راهداری و حمل ونقل جاده ای قرار نمی گیرد و  نقایصی در اطلاعات داده ها وجود دارد که اگر کروکی ها توسط پلیس راه برخط شود، این اختلاف آماری نقاط پرحادثه برطرف خواهد شد.

در همین رابطه مهدی صباغ زاده مدیرکل سازمان راهداری به باشگاه خبرنگاران گفت:  در سال گذشته حدود ۸۸۷ نقطه پر تصادف در واقع شناسای کرده ایم  که در واقع این تعداد حاصل بررسی تصادفات مربوط به سال ۹۸، ۹۹ و ۱۴۰۰ بوده است .

وی ادامه داد: براساس دستورالعمل کمیسیون ایمنی راه ها تمامی تصادفات جرحی و فوتی این سال ها  که در این نقاط بوده را در کل کشور احصاء کرده ایم و با توجه به منابع اعتباری از این تعداد  ۴۰۰ نقطه در برنامه کاری  امسال قرار داده ایم  و اما منابع اعتباری آن سال آینده  انجام می شود.

صباغ زاده افزود: تا به امروز طبق صورت جلسه ای که انجام شده  ۱۴۰ نقطه اصلاح شده و مابقی در برنامه تا پایان سال طبق تعهدی که داده ایم اصلاح می شود و امسال تعهد را انجام  دهیم.

وی در خصوص نقاط حادثه خیز استان تهران هم گفت: در استان تهران ۲۰  نقطه حادثه خیز اصلاح شده که بیشترین نقاط حادثه خیز در محور ساوه و شهریار بوده است.

براساس این گزارش  اصلاح نقاط حادثه خیز و رفع آنها همزمان با نزدیک شدن به روزهای سرد سال خود نقش بسیار موثری در کاهش تصادفات جاده ای دارد و این در حالی است که برای اصلاح آن هم دولت باید همواره برنامه ریزی لازم برای تامین اعتبار آن را در دستور کار خود قرار دهد چراکه بدون تامین اعتبار رفع و شناسایی این نقاط چندان اثری در کاهش تصادفات جاده ای ندارد.

 



منبع

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در سایت منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.