در هفته کاری که به اتمام رسید، شاخص کل هم وزن با کاهش ۰.۴۴ درصدی در پله ۷۱۸ هزار و ۶۲۶ واحدی قرار گرفت و شاخص کل فرابورس نیز با کاهش ۰.۴۲ درصدی در تراز ۲۶ هزار و ۱۰۶ واحدی ایستاد.
کوروش آسایش، کارشناس بازار سرمایه گفت: در این هفته کاری شاخص صنعت ذغال سنگ با افزایش ۱۵.۵۵ درصدی بیشترین رشد را در بین صنایع بورسی تجربه کرد و بعد از آن صنعت حمل و نقل در جایگاه دوم قرار گرفت. در این هفته صنعت منسوجات نیز با کاهش ۱۳.۰۳ درصدی بیشترین اُفت را بین صنایع بورسی تجربه کرد.
او میگوید: مجموع ارزش معاملات خرد و حق تقدمها در این هفته کاری ۱۴ هزار و ۸۰۳ میلیارد تومان بود. جزئیات ارزش معاملات خرد روزانه به این شکل بود که شنبه ۳ هزار و ۴۶ میلیارد تومان، دوشنبه ۳ هزار و ۸۹۰ میلیارد تومان ، سه شنبه ۳ هزار و ۴۹۷ میلیارد و چهارشنبه ۴ هزار و ۳۷۰ میلیارد تومان ارزش معاملات روی تابلو ثبت شد.
خروح ۹۳۰ میلیارد تومان پول افراد حقیقی از بازار سهام
به گفته او، این هفته کاری بازار چهار روز خروج نقدینگی را شاهد بود به طوری به ترتیب شنبه، دوشنبه ، سه شنبه و چهارشنبه ۱۲۲، ۶۵۲، ۱۳۳ و ۲۳ میلیارد تومان از بازار سهام نقدینگی خارج شد و در مجموع در این هفته کاری بازار سهام شاهد خروج نقدینگی افراد حقیقی به میزان ۹۳۰ میلیارد تومان بود.
آسایش میگوید: میانگین سرانه خرید افراد حقیقی در این هفته کاری ۲۱ میلیون و ۹۰۰ هزار تومان و میانگین سرانه فروش آنها ۲۳ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان بوده است. صندوق های با در آمد ثابت هم این هفته هر چهار روز شاهد ورود نقدینگی بودی به طوری که هزار و ۴۰۳ میلیارد تومان نقدینگی به این صندوقها ها تزریق شد.
خاندوزی: وزارتخانههای اقتصاد و صمت موافق عرضه سیمان و فولاد در بورس کالا
در ادامه دیگر کارشناس بازار سرمایه رباب وفایی در خصوص اخبار اثر گذار بر روند بازار گفت: این هفته صحبتهای وزیر مسکن در مورد پیشنهاد خروج سیمان و فولاد از بورس کالا بهانهای برای افزایش فروش شد، که ظاهرا وزارتخانههای اقتصاد و صمت با ادامه وضعیت فعلی در خصوص عرضه سیمان و فولاد در بورس کالا موافق هستند.
او افزود: ارزش معاملات این هفته درمحدوده حدود ۴ هزار میلیارد تومانی بود. در حالی که نمادهای بزرگ و پرتراکنش در استراحت به سربردند فرصتی برای خودنمایی بخش دیگر بازار بود، جریان پولی که به روند جهت میدهد و سود کوتاه مدتی نصیب سهامدارانش میشود. جدا شدن مسیر معاملاتی تک سهمها از بازار، به شرط حفظ تعادل بزرگان و گردش پول در سهمهای کوچک و متوسط که از رشد اخیر هم جامانده بودند در تابلوی معاملات مشهود بود. البته خریدهای کوتاه مدت باید به دور از هیجانات و شایعات باشد.
این کارشناس در ادامه بیان کرد: این هفته رئیس کل بانک مرکزی با اشاره به تخصصی شدن بانک ها تصریح کرد، بانک های توسعه ای، تجاری و قرض الحسنه در حوزه فعالیت تخصصی تعریف شده باید فعال باشند. بانک های تجاری باید با فروش بنگاهها، از بنگاهداری خارج شوند
وفایی گفت: نفت همچنان استوار بر کاهش عرضهها و حفظ روند افزایشی است و قیمت گاز طبیعی اروپا افزایش یافته است که بخشی از آن به دلیل ممنوعیت اخیر صادرات گازوئیل روسیه بوده است.
https://moalefnews.ir/?p=12023