فاطمه منتظری، کارشناس مذهبی و مبلّغ حوزه دفاع مقدس درمورد رسالت زنان در تبیین و اشاعه فرهنگ دفاع مقدس بیان کرد: نسلی که آن روزها را درک کرده اند امروز درددلهای بسیاری دارند از این جهت که متأسفانه امروز، به ارزشهای زیاد و اقداماتی که در حد تقدس باشند، هتک حرمت میشود و یا آن ایثار و ازخودگذشتگیها در حال فراموشی هستند. البته به نظر بنده، هرچه حملهها به فرهنگ دفاع مقدس بیشتر شود باید انگیزههای ما نیز، بیشتر شوند تا به گونهای فرهنگ مشابهت با قیام امام حسین علیهمالسلام را دوباره احیاء کنیم و بنده میگویم شهدا کار حسینی شان را انجام دادند و نوبت ماست که کار زینبی مان را انجام دهیم و این حمله یعنی این که مخاطب اصلی این آسیب شناسی خانمها هستند و باید دوباره به میدان بیایند.
این مبلّغ حوزه دفاع مقدس تصریح کرد: از آغاز انقلاب، امام خمینی (ره) فرمودند: انقلاب اسلامی مرهون بانوان است و بعد از آن، در دفاع مقدس هم، در هر جایی که احساس خلأ کردیم خانمها در تمامی عرصهها اعم از تیمارگری، حفظ پشت جبههها و پشتیبانی تدارکات یا حتی در حوزههای فنی مهندسی و پزشکی و جراحیها و پرستاریها و… حاضر شدند. یعنی اینطور نبود که صرفاً یکی دو نقش برای خانمها درنظر گرفته شود و بگویند فقط در این حوزهها اجازه فعالیت دارید؛ به طوری که در رزم و جنگیدن، به مدت چهل روز از حریم شهر مقدس خرمشهر دفاع کردند و پا به پای آقایان رفتند و بعدها هم، به همین گونه بود و حتی در اسارت، ردپای بانوان وجود دارد و این نشان دهنده فعالیتهای آنها در عرصههای مختلف دفاع مقدس است.
منتظری مطرح کرد: به نظر بنده، این موضوع کم کم تبدیل به کلیشه شده است که ما همیشه صحبت کنیم خانمها در دفاع مقدس پشتیبانی میکردند و یا مدام از چیزی یاد کنیم که امروز، آن مسیر ادامه پیدا نکرده است و یا اگر ادامه دار بوده است توسط قشر کوچکی صورت گرفته است. بنابراین، امروز باید خیلی جدی فکر کنیم که مقتضیات زمان چه میطلبد؟! و ادبیات حرف زدنمان باید به روز باشد و مواجهه مان با جوانها باید به روز باشد. زیرا بچههایی هستند که هیچ خاطره ذهنی و ملموسی از آن دوران ندارند و در زمانی زندگی میکنند که هر نوع هجمه فرهنگی از سوی فضای رسانه وجود دارد و متأسفانه، کمی از این فضا عقب افتاده ایم و آن زمانی که باید جدی نگرفتیم و اینها حتی در ادبیات صحبت کردن بچههای ما مانور داده اند. این در حالی است که واژه میتواند فرهنگ دهد و بار روانی جدی داشته باشد، اما واژهها را تغییر دادند. مثلاً کلمه دفاع مقدس به جنگ تبدیل شد و شهید تبدیل به کشته شد و جانباز هم به واژه معلول تغییر نام پیدا کرد و به این حوزه حمله شد.
این مبلّغ حوزه دفاع مقدس گفت: ما حافظ یک سری از گنجهای معنوی هستیم که از آن زمان به دست ما رسیده است و به فراخور روز و مقتضیات زمان باید دنبال تکالیفمان باشیم و ببینیم رسالتمان کجاست؟! امروز اولویتها به مسائل ثانویه تبدیل شده اند. این در حالی است که جریان انقلاب و دفاع مقدس شیرین بود تا جایی که وقتی انقلاب شد برای ما شیرین بود حتی تلخیهای آن. چون میدانستیم برای یک هدف است و امام خمینی (ره) روی جوانان سرمایه گذاری کردند و متأسفانه، مسائل ثانویه چشم انداز ما را کوچک کرده و در همان محیط خانه گرفتارمان کردهاند.
https://moalefnews.ir/?p=11971